Boka hembesök

BOKA HEMBESÖK
RING OSS MELLAN 08-18

0200-75 33 90

HITTA DIN NÄRMASTE ÅTERFÖRSÄLJARE

KÖPA RULLGARDINER – 6 TIPS

Dags att köpa rullgardiner? Tänk först och köp sedan är en bra strategi. Fundera på vilken funktion du behöver och utgå från det. Här är sex tips som gör det lättare att välja rätt.

1. MÖRKLÄGGANDE RULLGARDINER – SÅ FÅR DU HELT MÖRKT

Vill du ha helt mörkt i sovrummet eller när du tittar på film gäller det att tänka till lite. Välj en mörkläggande rullgardin med mörkläggande väv. Det finns också så kallad screen-väv som är mer transparent och silar ljuset. Snyggt till exempel vid en matplats, men kanske inte i sovrummet där du vill ha helt mörkt. Tänk också på att montera rullgardinen rätt, med marginal utanför fönsterkarmen. Eller köp en rullgardin i kassett med sidoskenor, så får du helt mörkt. Ett annat alternativ är också en mörkläggande plisségardin.

2. MÅTTBESTÄLLDA RULLGARDINER PASSAR ÄVEN OVANLIGA FÖNSTER

Många frågar efter rullgardiner som är 90 cm breda. Eller 150 cm. Eller kanske 200 cm. Ja, du fattar. Köp måttbeställt! I Sol & Skuggas sortiment finns till exempel rullgardiner upp till 3 x 3 meter. Inom de ramarna måttanpassar vi rullgardinen och tillverkar den precis så som du vill ha den. Är ditt fönster större än så? Eller snett? Eller runt? Fundera på om lamellgardiner eller plisségardiner kan passa!

3. RULLGARDINER MED MOTOR OCH FJÄRRKONTROLL

De flesta rullgardiner manövreras manuellt, och har du snäv budget är det kanske att rekommendera. Den bekvämaste varianten är annars helt klart rullgardiner med motor! Styr via strömbrytare eller fjärrkontroll, eller koppla rullgardinen till en app i mobilen eller din Smarta Hem-lösning. Smidigt!

4. RULLGARDINER MED MÖNSTER

Vem har sagt att rullgardiner måste vara vita? Eller ens enfärgade? Kolla utbudet innan du väljer! Vi erbjuder till exempel fler än 130 rullgardinsvävar i olika färger och mönster. Hittar du mot förmodan ingen som passar kan du beställa en rullgardin med eget tryck på. Har du flera fönster på rad kan du leka med panoramavyer eller kul bildserier. Bara fantasin sätter gränserna!

5. RULLGARDINER NERIFRÅN OCH UPP

Rullgardiner dras uppifrån och ner och inte tvärt om. Kika på om en plisségardin kan vara ett alternativ om du vill dra nerifrån och upp. Plisségardiner kan monteras i nästan vilka fönster som helst och den smarta konstruktionen gör att du själv kan välja om du vill dra dem uppifrån och ner, nerifrån och upp eller från sida till sida. Smidigt som insynsskydd och som till exempel solskydd för växterna på fönsterbrädan.

6. RULLGARDINER TILL TAKFÖNSTER

Letar du efter rullgardiner till takfönster? Fönsterleverantören kan ha specialanpassade rullgardiner, hör med dem. Annars rekommenderar vi generellt sett plisségardiner till takfönster. Vi kan måttanpassa plisségardiner exakt utifrån dina takfönster och du kan få dem med mörkläggande eller transparent screen-väv i många olika färger. Fråga oss i butik eller boka ett kostnadsfritt hembesök så visar vi dig!

Så där, sex tips som gör det lättare att välja rätt när du ska köpa rullgardiner. Vill du ha fler tips eller kanske kika på vårt sortiment är du välkommen till närmaste butik. Och du vet väl om att vi också gör kostnadsfria hembesök? Då kan vi hjälpa dig med tips, råd och mätning på plats hemma hos dig, och sedan tillverka dina rullgardiner utifrån det. Lycka till!