Boka hembesök

BOKA HEMBESÖK
RING OSS MELLAN 08-18

0200-75 33 90

HITTA DIN NÄRMASTE ÅTERFÖRSÄLJARE

MARKISMOTOR – SLÄNG VEVEN, SKAFFA EN MOTORDRIVEN MARKIS

Sol. Moln. Kanske lite duggregn. Sedan sol igen. Den svenska sommaren är ombytlig. Med en motordriven markis blir livet lättare. Väljer du dessutom en motor med fjärrkontroll kan du lugnt ligga kvar i solstolen och med ett enkelt knapptryck låt motorn göra jobbet.

Med en markismotor hanterar du din markis enkelt och bekvämt, utan att veva eller dra i linor. Motorn kör ut markisen till exakt det läge du vill ha den, och markisduken är alltid sträckt och lika snygg varje gång den rullas ut. Motorn monteras inne i röret, där den sitter väl skyddad och inte syns. Modern teknik för en enklare vardag!

FLERA FÖRDELAR MED MOTOR TILL MARKISEN

Har du en markis med motor slipper du det tunga jobbet att dra markisen ut och in. Glöm vev och dragband, motorn gör snabbt och enkelt jobbet för dig, år ut och år in. Vi vet av erfarenhet att en motoriserad markis används betydligt oftare, just för att det är så enkelt. Vi vet också att den trots det håller längre! Motorn ser till att markisen rullas in och stängs på skonsammast möjliga sätt, och att markisduken alltid hålls i rätt läge. En annan fördel, framför allt när det gäller fönstermarkiser, är att du slipper borra hål i fasaden för dragband. En motoriserad fönstermarkis är enklare och därmed billigare att montera än motsvarande markis utan motor, med dragband.

GÅR DET ATT MOTORISERA ALLA TYPER AV MARKISER?

Det finns elmotorer för de flesta typer av markiser. Allt från fönster- och vertikalmarkiser till sofistikerade kassettmarkiser. Köper du nytt solskydd rekommenderar vi absolut en motordriven markis – när det finns smarta och bekväma lösningar så varför inte använda dem? Har du redan en markis med vev? Du kan montera en markismotor även på en gammal vevmarkis, men det är inget vi brukar rekommendera. Det är ofta både svårt och tidsödande och i förlängningen inte särskilt kostnadseffektivt. Det finns heller ingen garanti för ett lyckat resultat. Det som skulle göra livet enklare kanske snarare blir säsongens största irritationsmoment. Om du verkligen älskar din befintliga markis kan en uppgradering med motor vara ett alternativ, men annars rekommenderar vi hellre nya markiser som är motoriserade från start.

KABELBUNDEN ELLER TRÅDLÖS MARKISMOTOR

En standardmotor för markis är oftast kabelbunden och kopplad till en strömbrytare. En sådan kabelmotor styrs alltså via ett reglage på väggen. Brytaren monterar du utomhus vid uteplatsen eller inomhus, om du vill slippa gå ut och veva. Detta är det billigaste alternativet för dig som vill ha en motordriven markis.

Vill du kunna styra din markis med fjärrkontroll? Då behöver du en radiomotor. Det räcker att du har ström fram till själva markisen och motorn. Styrningen sker sedan trådlöst med fjärrkontrollen, och du slipper kablar och brytare på väggen. Fjärrkontrollen kan styra en eller flera markiser, och nya funktioner kan läggas till efter hand utan att du behöver dra nya kablar. Enkelt och bekvämt, både att installera och använda.

Markismotorer är oftast strömförsörjda med 24V eller 230V, men det finns också solcellsdrivna motorer. Mycket enkelt att installera och klockrent för miljön!

SMARTA TILLBEHÖR TILL MARKISER MED MOTOR

När du väl har en motordriven markis kan du enkelt göra livet på uteplatsen och i huset ännu mer bekvämt.

  • En sol- och vindsensor gör din motormarkis till en automatmarkis som styr sig själv, beroende på hur starkt solskenet eller vindstyrkan är. En sådan automatiserad markis tar bort 80-85 % av
    solvärmen och kan sänka inomhustemperaturen med många grader.
  • Fjärrkontrollen till markisen kan utökas till att styra även till exempel utebelysning och infravärme. Njut fullt ut av din uteplats, utan att resa dig ur stolen!
  • Smarta solskydd för det uppkopplade hemmet – för dig som vill ha full kontroll och komfort finns applikationer för integration med andra Smarta hem-lösningar och styrning via dator, smartphone och läsplatta.

VAD KOSTAR EN MARKISMOTOR?

Prislappen på en markismotor varierar beroende på vilken typ av markis du väljer och vilken funktionalitet du vill ha. De enklaste modellerna kostar i dag från ca 1.500 kronor. Vill du lägga till funktioner som fjärrstyrning, sol- och vindautomatik eller möjlighet att koppla ihop markisen med din Smarta Hem-lösning stiger priset. En komplett, sofistikerad markismotor med alla tillvalen kan kosta uppemot 10.000 kronor. Då får du en hypermodern lösning som du enkelt styr från din mobil eller utifrån förprogrammerade scenarion baserade på klockslag, solstyrka, vind etc.

Vi erbjuder markismotorer, sol- och vindvakter, belysning integrerad i markisen och andra smarta lösningar för ditt hus och din uteplats. Välkommen till någon av våra butiker för att kika på vårt stora sortiment från Somfy, Becker och ASA.