Boka kostnadsfritt hembesök

BOKA HEMBESÖK
RING OSS MELLAN 08-22

0200-75 33 90

HITTA DIN NÄRMASTE ÅTERFÖRSÄLJARE

SOLFILM PÅ FÖNSTER – VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Vi får många frågor om solfilm på fönster. I den här artikeln har vi försökt att svara på de vanligaste av dem. Du hittar produktinformation om solfilm, säkerhetsfilm och fönsterfolie här. Har du fler frågor så kontakta närmaste butik, där kan du få hjälp.

Blir det mörkt inne av solfilm på fönstret?

Det beror på vilken solfilm du använder. Vi har allt från glasklara filmer som inte mörkar alls till tonade filmer som mörkar en hel del. Fråga i butik så hjälper säljaren dig att välja rätt.

Får jag spegeleffekt på fönstren med solfilm?

Det beror på vilken variant du väljer. Vi har glasklara fönsterfilmer som inte reflekterar ljuset eller syns alls, men vi har också tonade fönsterfilmer som ger viss spegeleffekt. Vilken du ska välja beror på vilka funktioner du vill ha.

Fungerar solfilm som insynsskydd?

Ja, men välj då en tonad variant, eller kanske ännu hellre en dekorfilm eller fönsterfolie.

Kan jag montera solfilm själv?

Vi rekommenderar att en certifierad solfilmsmontör monterar filmen. Alla våra montörer är certifierade och vi kan därmed erbjuda en totalgaranti.

Hur effektiv är solfilm mot värmen?

Det korta svaret är: väldigt effektiv. En solfilm kan reducera upp till 85 % av värmeinstrålningen. För information om hur mycket värme just din kombination av film på fönster kommer att ta bort kan du fråga i närmaste Sol & Skugga-butik. Det beror nämligen både på glasets egenskaper och på vilken film du väljer.

Hur lång garanti lämnar ni på solfilm?

10 år på både utvändig och invändig solfilm. Tänk på att garantin bara gäller om en certifierad solfilmsmontör monterar filmen. Sätter du dit solfilmen själv lämnar vi ingen garanti.

Kan solfilm rosta?

Solfilmen 3M Prestige70x som är marknadens klaraste film innehåller inga metaller och kan därmed inte rosta. Väljer du en solskyddsfilm som innehåller metaller ska den kantförseglas med en silikonfog för att undvika korrosion. Våra montörer ser till att det blir riktigt gjort.

Skyddar solfilm från blekning av möbler och annan inredning?

Ja, solfilmen stoppar UV-strålningen från solen till 99 % och det är just UV-strålningen som är största orsaken till blekning. Tänk dock på att viss blekning sker ändå på grund av till exempel värme och belysning.

Hur mycket pengar kan man spara på att montera solfilm på fönstren?

Eftersom du med en solfilm på fönstren inte släpper in värme på samma sätt behöver du inte heller betala för att kyla ner. Här finns många kronor att spara på elräkningen. Vintertid har solfilmen också viss isolerande effekt!

Vad kostar solfilm?

Priset varierar beroende på vilken solfilm du väljer, hur många och stora fönster du har samt hur åtkomliga dina fönster är för våra montörer. Vi gör hembesök och lämnar offert helt kostnadsfritt, så att du får en så exakt prisbild som möjligt innan du bestämmer dig.

Kan jag tvätta fönstren som vanligt även om jag har solfilm på dem?

Låt bli att tvätta fönstren första månaden. Därefter kan du tvätta dina fönster precis som vanligt. Vi rekommenderar ljummet såpvatten och en microfiberduk för rengöring.